SLO | ENG | HR | SRB | BG | HU Naslovna | Obrazovanje | O nama | Kontakt  
 
Naton Serbia
  Novosti na področju dela in prostih delovnih mest   Novosti na področju dela in prostih delovnih mest   Novosti na področju dela in prostih delovnih mest   Novosti na področju dela in prostih delovnih mest   Novosti na področju dela in prostih delovnih mest  
 
   
Naton HR > Poslodavci > Grafološka analiza kadrova

S grafološkom analizom do idealnog kandidata (KGA):


Zapošljavanje novog radnika se ne sme zasnivati samo na Vašim instinktima. Statistike pokazuju da se na 80% radnih mesta nalaze pogrešni kandidati. Čak i kad je kandidat uverljiv na razgovoru za posao, njegove lične osobine i sposobnosti mogu se razlikovati od onoga što Vi očekujete za konkretno radno mesto.

Identificiranje potencijala rukovodećeg osoblja i potencijalnog osoblja - grafološka analiza 

Identifikacija potencijala rukovodećeg osoblja i potencijalnog osoblja
Ključni ljudski potencijali su motor razvoja kompanije. Oni implementiraju viziju i strategiju i prikazuju osnovu budućnosti kompanije. Obezbedite da se na Vašim rukovodećim funkcijama nalaze pravi ljudi!

Reorganizacija kompanije - grafološka analiza  Reorganizacija kompanije
Grafološka analiza za svrhe zapošljavanja može služiti kao dodatni alat za identifikaciju, odnosno prepoznavanje potencijala radnika i kasnije određivanje radnog mesta radnika, koje najviše odgovara njegovim sposobnostima. Na taj način povećavate radnu efikasnost Vaše kompanije.
Dodjela odgovarajuće uloge u timu ili projektu - grafološka analiza  Dodela odgovarajuće uloge u timu ili projektu
Da li radite na važnom projektu i sastavljate projektni tim u Vašoj kompaniji? Morate shvatiti da ponekad uspeh projekta zavisi od toga, koliko ljudi dobro sarađuju. Isprepletanost kognitivnih, emocionalnih i društvenih nivoa je od ključne važnosti u projektnim timovima. Odabirom pravih članova tima postižete sinergiju učinaka projekta.

Već duži niz godina u svetu se koristi alat zvan grafološka analiza - koja proizlazi iz  grafologije -  nauke koja se bavi proučavanjem rukopisa. Uzimajući u obzir da oblikovanje slova tj. rukopis pripada nesvesnom delu ličnosti, grafološka analiza ispituje preko 300 karakternih osobina i njihove međusobne povezanosti što nam daje celokupan uvid u strukturu ličnosti svakog pojedinca. Time možemo saznati da li osoba ima sklonosti za pojedinu vrstu posla, donosi li odluke racionalno, da li je pod jakim uticajem emocija ili pak  funkcionira pod delovanjem intuicije. Isto tako lako možemo saznati hoće li osoba imati motivacije, istrajnosti i odlučnosti da preuzeti projekat završi do kraja, uprkos izazovima s kojima se suočava; poseduje li organizacijske sposobnosti, može li držati pažnju, te hoće li je više interesovati detalji, ili krupna slika i konačni cilj.
Osim pri odabiru najboljeg kandidata za posao, grafološka analiza pomaže i kod dodeljivanja najbolje pozicije za svaku osobu unutar tima. Isto tako od pomoći je i u situacijama kada je potrebno napraviti preraspodelu odgovornosti unutar kompanije kao i kod prepoznavanja potencijala za vodeće pozicije.

Ukazali su nam poverenje:
 
 
Naton Serbia   Copyright © 2008-2016 Naton d.o.o.,
sva prava zadržana
 
Naton HR Slovenia | Naton HR Global | Naton HR Germany | Naton HR Croatia | Naton HR Serbia
Naton HR Bulgaria | Naton HR Hungary