SLO | ENG | HR | SRB | BG | HU Naslovna | Obrazovanje | O nama | Kontakt  
 
Naton Serbia
  Novosti na področju dela in prostih delovnih mest   Novosti na področju dela in prostih delovnih mest   Novosti na področju dela in prostih delovnih mest   Novosti na področju dela in prostih delovnih mest   Novosti na področju dela in prostih delovnih mest  
 
   
Naton HR > Poslodavci > HR outsourcing usluge

HR outsourcing usluge


Pretragu i selekciju kandidata radimo tako da na osnovu primene različitih modela, u skladu s konkretnim potrebama poslodavca, pronalazimo motivisane i kvalifikovane radnike koji će na najbolji način odgovoriti zahtevima određene pozicije. U tom procesu, od velike pomoći nam je i sopstvena baza potencijalnih kandidata koji se svakodnevno upisuju putem našeg upitnika.

Proces traženja i selekcije kandidata započinje analizom otvorenog radnog mesta, nakon čega se određuju tražene  kvalifikacije, radno iskustvo i sposobnosti koje to radno mesto zahteva. U skladu sa zahtevima radnog mesta, sastavljamo oglas koji objavljujemo u okviru najprikladnijih medija, odnosno portala za oglašavanje. Takođe, našim klijentima nudimo besplatnu objavu radnih mesta na našoj Internet stranici.

S prijavljenim kandidatima koji ispunjavaju zahteve oglašenog radnog mesta obavljamo razgovore i formiramo uži krug najprimerenijih kandidata, koje upućujemo na intervju kod poslodavca kako bi se načinio konačni izbor. U toku pomenutog procesa, takođe možemo da vršimo različita psihometrijska testiranja, u skladu sa zahtevima i potrebama naših klijenata.

 

Izabrani kandidat može biti zaposlen na tri načina:

traženje i selekcija kadrova za Vaš kolektiv 

izabranog kandidata zaposli agencija na probni rok; ukoliko se u probnom roku pokaže da kandidat zadovoljava sve uslove, njegovo zaposlenje preuzima klijent/poslodavac

traženje i selekcija kadrova za zaposlenje 

izabranog kandidata zapošljava agencija za sve vreme trajanja zaposlenja, na osnovu čega naš klijent nema obaveza sklapanja i raskida ugovora o radu, isplate ličnog dohotka, regresa, nadoknade ličnog dohotka u slučaju nesposobnosti za rad, troškove odsustvovanja zbog bolovanja, godišnjeg odmora, neopravdanih izostanaka i slično

traženje i selekcija kandidata 

izabranog kandidata već za vreme probnog roka zaposli klijent/poslodavac, pri čemu agencija može pružiti pomoć u obavljanju tehničko-administrativnih procedura koje su sastavni deo zapošljavanja.

 

Prednosti zapošljavanja kandidata uz našu pomoć:

traženje i selekcija kadrova - prednosti 

ušteda vremena i resursa prilikom procesa selekcije i regrutacije

traženje i selekcija motiviranog kadrova 

izbor kvalitetnog kadra i efikasna zamena neprikladnih kandidata

traženje i selekcija kadrova za zaposlenje 

izbegavanje rizika tokom probnog rada, u slučaju da je kandidat u tom periodu zaposlen preko agencije.Potražnja za vrhunskim kadrovima

Ovaj metod, poznat kao executive search ili nefomalno head-hunting, koristi se prilikom pronalaženja vrhunskih kandidata za visoke menadžerske pozicije, specijalistička radna mesta, kao i pozicije stručnjaka sa specifičnim znanjima i obrazovanjem.

U ovoj oblasti, koristimo se brojnim metodama, sopstvenom bazom podataka i ličnim kontaktima, kao i dugogodišnjim iskustvom pri traženju vrhunskih stručnjaka za najviše pozicije.

Poznato je da ljudi koji rade na dobrim radnim mestima i koji su zadovoljni uslovima  i svojim poslom, načelno ne traže novi posao i retko se javljaju na oglase. To su takozvani pasivni kandidati, koje agencija kontaktira u nameri da ih upozna sa mogućnošću da na novoj radnoj poziciji naprave korak napred u svojoj karijeri.

Naravno, da bi se uopšte moglo započeti sa traženjem vrhunskih kadrova za konkretno radno mesto, potrebno je s klijentom (poslodavcem) proći sve ključne aspekte te radne pozicije, upoznati se s organizacionom kulturom, specifičnim uslovima i zahtevima, jer tek na temelju dobre analize može se zaključiti koji kandidat bi bio prava osoba za tu poziciju. Na osnovu toga, s potencijalnim kandidatom prolazi se više krugova razgovora i drugih selekcijskih faza kako bi se između klijenta i njega ustanovilo poklapanje u svim ključnim segmentima tražene pozicije.

Ukazali su nam poverenje:
 
 
Naton Serbia   Copyright © 2008-2016 Naton d.o.o.,
sva prava zadržana
 
Naton HR Slovenia | Naton HR Global | Naton HR Germany | Naton HR Croatia | Naton HR Serbia
Naton HR Bulgaria | Naton HR Hungary